7 juni, 2008

2,3 miljoner manniskor. så många sitter i finkan i usa, enligt nya siffror från human rights watch (las artikeln på http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=777223). procentuellt skulle det motsvara att det i sverige satt cirka 70000 personer i fangelse. eller, på en hoft (jag kanske hoftar dåligt) att vi bygger en mur runt sundsvall.

varfor ser det ut som det gor då? det hela borjade med att nixon ratificierade war on drugs, då borjade siffrorna stiga i hojden. många menar att det ar ett satt att minska antalet rostberattigade i landet, då de som domts for grova brott i usa fråntas sin rostratt. genom en ”miss” i det systemet raknades inte ett antal roster under amerikanska presidentvalet 2000. man hade av misstag registrerat ett antal fångar som grova brottslingar, nar de i sjalva verket skulle ha behållit sin rostratt.

annars så ar ju folk som man kan hålla inlåsta lattare att hålla koll på an folk som får strova fritt på gator och torg. man kan registrera och hålla koll å folk aven efter att de slappts ut med.

 

sedan rapporteras det att jim keyzer, polisen som var ansvarig for  utredningen runt stamningen mot the pirate bay, och strax senare tog tjanstledigt for att jobba hos warner brothers, ar tillbaka på polisjobbet igen. det luktar rattsskandal lång vag, men ”det ar ju roligt att se att svenska polisens kunskaper och erfarenheter kan anvandas på andra håll, som rikspolischefen eller var det justitieministern, sade. vilka javla nollor. piratbyrån har utnamt en tavling, dar det går ut på att gissa vad keyzer hade for arbetsuppgifter hos wb. en bra gissning ar att det var han som satte eld på universal studios lokaler. en battre gissning ar att han satt på en hel del uppgifter om de åtalade. uppgifter som wb sakert garna kommer over.

 

sedan ar det tio dagar kvar till sveriges riksdag (formodligen) sviker svenska folket, demokrati och allt vad brevhemlighet innebar. fyfan. men på internet hålls kampen uppe, det finns många bloggar som motsatter sig fra-forslaget, eller lex orwell, som det kommit att kallas. las rosettasten.com, rickfalkvinge.se, oscarswartz.texlorer.se, mm mm. googla dig trott.

nu stanger biblan om två minuter, och jag måste hinna gora annat. krampuss

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: