projekt liftning: succé!

29 juni, 2008

alright, inte hänt mycket här senaste dagarna, i och med dålig internettillgång. den tid man haft vid internet har gått till jobb- och bosök i norge.

malin sa som sagt upp sig, i tisdags kanske det var, och igår lördag jbobade hon sin sista dag, till bådas vår glädje. säga vad man vill om langesund, men det är norges rövhål, och vi ville inte stanna längre än absolut nödvändig. även om jag kanske kommer sakna fem-kronors-kaffet på grillen och… ja, det är nog bara fem-kronorskaffet. hursomhelst var det som att vakna på julafton när man var liten imorse. vi tog bussen ut till e18 mot oslo, och hade sedan tidigare bestämt oss att försöka oss på att lifta hela eller delar av vägen. vi satt en timme och hann spendera femtio kronor var på äpplen, kaffe och tunnbröd på statoil. norge är ju inte billigaste landet, precis. satt som sagt ungefär en timme och väntade på lift, med skylt och allt, vid vägen. träffade några locals, som sa att vi borde gå tvåhundra meter ut till en korsning, som var närmare motorvägen. vi hann precis komma ut på vägen när en gammal amerikanare modell svinarraggare stannade och frågade om vi ville åka med. jättesjysst kille, tog oss ungefär en tredjedel av vägen, och lämnade oss på en busshållplats.

malin hann kissa, innan en flashig merca stannade. i den satt trevor, jamaikansk britt som jobbade med industri-tvättmaskiner i norge. vi frågade om han skulle till oslo, och han visste inte, men han kunde köra oss en bit på vägen. jävligt skön snubbe, snackade som bara fan, fattade ingen norska, så vi guidade honom in till centrala oslo, med parkering och allt. sedan skildes våra vägar. vi låste in bagaget och ringde malins syrra, som vi ska bo hos här.

en halvtimme senare satt vi med en kaffe, och vem kommer förbi på gatan om inte vår favorit-jamaikanske-britt trevor. han satte sig med oss, vi bjöd på kaffe (som vi stal i form av en påtår, men det visste ju inte han), och pratade om allt möjligt. mycket trevlig man.

nu sitter jag i malins syrras (ida) kollektiv, har ätit kyckling och klyftpotatis (jag är nya mästerkocken), sett em-finalen (fan att det inte blev ryssland-turkiet, hur roligt hade inte det varit?) och ska väl se en film.

summering av dagen: istället för 250 kr betalade vi fyrtiomfem för resan, tullavgift och bussen ut till motorvägen.

take care.

Annonser

Ett svar to “projekt liftning: succé!”

  1. Lena said

    Härligt! Men jag undrar fortfarande varför du åkte genom Karlstad, jag trodde du var i Norge… ?
    Skoj att göra sånt där och Stefan – jag saknar dig! Kunde du inte kommit och hälsat på mig när du ändå var i krokarna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: