miljöpartiet kovänder

8 juli, 2008

miljöpartiet meddelade idag att man kovänder och inte alls vill avskaffa fra-lagen. eller jo, men bara en liten stund. sedan ska man tillsammans med sossarna lägga till en eller annan kontrollstation eller integritetsnämnd, packa om paketet och sälja det igen. en bajskorv blir inte mindre bajsig för att man sätter en rosett på den. miljöpartiet vill bara byta rosetten. läste också om ett intressant projekt / manifestation mot fra-lagen. rikard och klara på kurvigheter som har dragit igång det på facebook:

Den 30 augusti arrangeras ett mänskligt Internet i Göteborg. I ett framtida scenario kommer Försvarets Radioanstalt kopiera all information som går i våra kablar och därmed blir det nästan omöjligt att skydda vissa fundamentala medborgerliga rättigheter, exempelvis meddelarskyddet, rätten till ett privatliv samt brevhemligheten. Men bara nästan.

Eftersom allianspolitikerna inte verkar vilja lyssna på folks protester skall därför Internets abstrakta logik överföras till mediet människor. Logiken kallas för packet-switching och innebär ungefär att ett meddelande kan ta olika vägar beroende på framkomlighet för att nå sin destination.

Det mänskliga Internet står inte i motsats till vår kamp att övertyga politikerna att de har röstat igenom en galen lag. Det är istället ett experiment och en analys av hur vi kan klara oss i ett framtida kontrollsamhälle.

Alla som är intresserade att deltaga samlas i parken vid Näckrosdammen (för undvikande av kameror) och tar med sig ett brev som innehåller något som man inte vill att FRA skall lyssna på i framtiden, som stoppas i ett kuvert som adresseras till:

Jonathan Falck
Göteborgsposten
Polhemsplatsen 5
Göteborg

Därefter letar var och en upp en människa på stan som ser ut att vara på väg i rätt rikning och överlämnar brevet med instruktion om att denne skall göra det samma med nästa person i kedjan. På så sätt kommer brevet förhoppningsvis att nå GP:s redaktion utan att avsändaren avslöjas eller kan spåras.

Rent tekniskt liknar därmed kommunikationen ett proxynätverk, exempelvis TOR. Om man dessutom krypterar brevet manuellt kommer det att med hög säkerhet landa hos redaktionen med meddelararskydd intakt.

Händelsen sker under stort allvar. Den dagen då FRAs superdator letar runt i vår trafik är vi tvungna att använda oss av liknande lösningar för att säkra de rättigheter som nu har kränkts.

 

det var allt idag för idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: