heja expressen *NOT*

1 oktober, 2008

expressen driver tillsammans med vissa andra, dæribland dn, en sida som heter alltombarn.se. kanske tænker man sig att den ska handla om barn. men inte. eller jo, till stor del, men just det jag ska kommentera handlar om ungdomar. det ær en artikel om att tonårstjejer som ær sexuellt aktiva løper større risk att drabbas av depression. riiight…

artikeln baseras på en amerikansk studie, som kommit fram till att sexuellt aktiva unga kvinnor løper 10% større chans att drabbas av depression. amerikansk, ja, ett av de mest konservativa lænderna i den ”fria” værlden. landet dær den ena presidentkandidatens vicepresident (sarah palin) ær emot abort, oavsett om det gæller våldtækt eller ens om mammans liv ær i fara. från det landet kommer en rapport, som helt okritiskt publiceras i svensk media. man tænker sig inte att de deprimerade tjejerna har mer sex før att det ær skoj och bra och frigør massa endorfiner och andra æmnen som kroppen blir glad av. nejnej. dessutom ær det bara tjejer som blir mer deprimerade. inte killar.

så, budskapet från några av sveriges størsta dags- och kvællstidningar ær alltså: killar! knulla på som aldrig førr! tjejer! håll på er, var kyska, gå gærna i kloster.
så jævla medeltid. jag blir førbannad. jag hatar nymoralism.

Annonser

2 svar to “heja expressen *NOT*”

  1. Lantlollan said

    Även om de är tonåringar så är de väl också barn till någon? I övrigt måste jag verkligen läsa den artikeln, står det verkligen att tjejer ska vara kyska? Det vill jag se..

  2. Ida said

    Hejhej! Blir det Sthlm för dig nu eller? En vän till en vän ska hyra ut sin lägenhet söder om söder från och med januari och tre terminer framåt tror jag. Det är en (liten) etta. Är det något som låter intressant? Jag tycker ju förstås fortfarande att du ska styra kosan söderut (Cph-Mö är fetast)! San jeronimo-sandviken planerar för återträff i växjö nån gång i nov/dec, hör av dig om du är på. Besitos!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: